TOP

Projecten | Architectuur | Industrieel

EEMC, Automotive Campus

In samenwerking met LX Architecten heeft KesselsGranger het nieuwe European Electric Mobility Center (EEMC) ontworpen. Het EEMC is een nieuw test- en expertisecentrum op het gebied van elektrische en hybride voertuigen, inclusief batterij- en aandrijftechnologie, dat wordt geëxploiteerd door TASS International. De nieuwe faciliteiten zijn deels geïntegreerd met die van TNO en bevinden zich ook fysiek op het TNO-terrein op de Automotive Campus.

Het pand moest qua uitstraling bij zowel het Powertrain Test Center (PTC) als bij het nieuw te realiseren Automotive Facilities Brainport (AFB) passen. Hiervoor werd vanuit Brainport Development ondersteuning gezocht bij KesselsGranger om de ‘look en feel’ van het nieuwe EEMC te ontwerpen.

De grille-achtige elementen aan de gevel geven een directe verwijzing naar (de dynamiek) van de automotive industrie en automotive design.

Impressie

KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België