TOP

Projecten | Producten | Maritiem

Linssen 35 SL AC

Sportief en individueel

Passie, duurzaamheid en verfijning: de SL is het kenmerk van een Linssen jacht dat is ontwikkeld voor de meest veeleisende liefhebbers van een sportfieve levensstijl.

SL is de afkorting voor 'Sport Luxury'. Voor de SL heeft het Linssen Yachts prototyping & engineering team, in nauwe samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, een serie jachten ontwikkeld die de onmiskenbaar luxueze Linssen-identiteit combineren met verfijningen die aansluiten bij de grootste sporttradities.

Passend bij de sportfilosifie zijn de belangrijkste karakterlijnen van het jacht geaccentueerd. Het exterieurdesign wordt gekenmerkt door details die uniek zijn voor deze SL-serie.

Een van de meest opvallende kenmerken van het SL-ontwerp is het zwevende dak. Dit is bereikt door de raamkozijnen en stijlen van de salon af te werken in antraciet, die de glazen façade als één element visueel met elkaar verbinden en zich denkbeeldig van het dak scheiden.

Deze vormgeving weerspiegelt de erfenis en afkomst van eerdere Linssen S generaties (SE / SX) met een avant-gardistische evolutie.

De antracietkleurige achterdelen van de salon vormen de perfecte achtergrond voor de contrasterende, roestvrijstalen logo in de vorm van een vleugel. Deze hebben een extra antraciet inleg voor het minutieus gedetailleerde Linssen SL-logo, dat in roestvrijstaal is uitgevoerd.

Net als bij de salonramen zijn ook de patrijspoorten met antraciet gemaskeerd om het aantal individuele vormen visueel te verminderen en de lengte van het jacht te vergroten.

Er is veel zorg besteed aan het ontwerp van de roestvrijstalen reling. Het achterste gedeelte is gebogen en levert een krachtige maar toch elegante uitstraling. In overeenstemming met dit onderwerp hebben de achterste windbeschermingspanelen van de AC een unieke vorm met een subtiel gebogen profiel en gebeeldhouwde oppervlakte.

De zeeg van het schip wordt geaccentueerd door een PVC stootrand, wat resulteert in een strak en doelgericht uiterlijk. De afwerk elementen van het berghout zijn in het zwart afgewerkt voor een optimale integratie.

Door het visueel optillen van de boeg uit het water, benadrukt de boeglijn de vorm van de romp voor een sterkere uitstraling.

Verdere details bevatten onder andere de unieke luchtpoort met het in roestvrijstaal gegraveerde Sport Luxury logo.

Moderne lijn: stalen jacht marktleider Linssen Yachts biedt een nog grotere variëteit aan klanten met de nieuwe SL-serie. Het Linssen Yachts Prototyping & Engineering Team en de stylingspecialisten van KesselsGranger DesignWorks gevestigd in het Belgische Genk, waarmee het gerenommeerde bedrijf uit Maasbracht al enige tijd succesvol heeft samengewerkt, zijn verantwoordelijk voor de succesvolle visuele uitstraling van de nieuwkomer.

Bootshandel Skipper

Impressie


KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België