TOP

Projecten | Grafisch | Livery Design

DeWaterbus

De veerdienst van DeWaterbus is een vorm van openbaar vervoer te water op de Schelde. Dit veerdienst wordt sinds 1 juli 2017 geëxploiteerd door het nederlandse bedrijf Aqualiner in opdracht van het Havenbedrijf Antwerpen. Het is een duurzaam en snel alternatief voor de auto en een antwoord op het fileprobleem in en rond de stad Antwerpen. DeWaterbus wordt ook recreatief gebruikt en een fiets mag gratis mee.

KesselsGranger DesignWorks is verantwoordelijk voor het opvallende livery design van de veerboten. De vloot omvat meerdere nieuwe Damen Water Bus 2407 veerboten, evenals oudere schepen (refits).

Het livery design vertaalt de nieuwe bedrijfsidenteit van DeWaterbus met duidelijke, herkenbare lijnen en een diamantpatroon op de salon. De keuze van het diamantpatroon weerspiegelt de Antwerpse diamanthandel, connectiviteit en hedendaagse architectuur.

Sinds 2017 heeft KesselsGranger het livery ontworpen voor de volgende DeWaterbus veerboten:

Aqua Diamond (nieuwbouw, 24.5m)
Aqua Emerald (nieuwbouw, 24.5m)
Aqua Jade (nieuwbouw, 24.5m)
Aqua Crystal (nieuwbouw, 24.5m)
Aqua Ruby (refit, 32.2m)
Twin City Liner 1 (refit, 32.9m)
Twin City Liner 2 (refit, 32.9m)
Fortress 1 (refit, 20.0m)
Aqua Ferro (refit, 21.3m)
Rhoonsche Veer (refit, 15.0m)
Hendrikus, (refit 23.0m)

Impressie


KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België