TOP

Projecten | Architectuur | Publieke Ruimte

Pollenindicator, ZAUM

Een wereldprimeur: voor ZAUM – Centre of Allergy & Environment van de Technische Universiteit München, heeft KesselsGranger een baanbrekende pollenindicator ontworpen.

De pollenindicator toont optisch welke en hoeveel pollen er nu in de lucht is.

De indicator is GEEN meetinstrument. Het is online verbonden met een pollen meetinstrument in München, Biedersteinerstrasse 29 (München Schwabing). Het meetinstrument geeft het exacte aantal pollen, de indicator "vertaalt" dit in een visueel signaal. Pollen vertoont een algemene verdeling, d.w.z. als veel pollen wordt gemeten in München, Biederstein, er zal ook veel pollen aanwezig zijn op andere locaties boven München.

De pollenindicator maakt verbinding met een nieuw, alleen in Beieren, Duitsland, geïnstalleerd pollencontrolenetwerk ePIN (elektronisch polleninformatienetwerk). Dit netwerk is het eerste netwerk ter wereld dat de huidige pollenconcentraties online controleert. Zowel de pollenindicator als het ePIN-netwerk zijn wereldwijd de eerste in hun soort ooit getoond.

De pollenindicator was gepland door ZAUM - Centrum voor Allergie & Milieu (Prof. Dr. J. Buters) van de Technische Universiteit München met vriendelijke financiële steun van Allergopharma GmbH & Co. KG, Reinbek, Duitsland en EAACI. Het ontwerp is gemaakt door KesselsGranger.

Het netwerk ePIN is ook ontwikkeld door ZAUM en werd gerealiseerd door de LGL (Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit). De automatische pollenmonitoren zijn van Helmut Hund GmbH, Wetzlar, Duitsland.

Een permanente herinnering aan de EAACI-bijeenkomst voor de stad München.

EAACI

Impressie

KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België