TOP

Projecten | Architectuur | Industrieel

AFB, Automotive Campus

In samenwerking met LX Architecten heeft KesselsGranger het nieuwe bedrijfspand voor Benteler Engineering Services (BES) en Automotive Facilities Brainport (AFB) ontworpen. Het ontwerp is geïnspireerd op de automotive sector, met name op het gebied van testing en engineering.

Vanuit Brainport Development werd ondersteuning gezocht bij KesselsGranger om de ‘look en feel’ van het nieuwe AFB te ontwerpen.

De entrees voor beide bedrijven zijn in de uiterste hoeken van het gebouw gelegd en worden samengenomen door een groot haakvormig kader. De hoeken zijn volledig in glas uitgevoerd. Op de kantoorverdieping worden beide entreezones door een doorlopend bandraam met elkaar verbonden. Om het gebouw een 'automotive'-uitstraling te geven en de suggestie van 'duurtesten' te verbeelden zijn aan de voorzijde stalen 'puntprofielen' toegepast met, verschillende afmetingen, waardoor de gevel in beweging lijkt te komen. Hierdoor ontstaat een zogenaamd 'harmonica'-effect.

De overige drie gevels zijn ondergeschikt gehouden en uitgevoerd met een antracietkleurige golfplaat. In deze gevels vinden voornamelijk transportbewegingen plaats.

Impressie

KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België