TOP

Projecten | Producten | Lifestyle

E-one, Kalfire Fireplaces

Het verhaal achter het product: het product design van Kalfire E-one

De komst van de Kalfire E-one betekent tevens de introductie van een nieuwe productgroep voor Kalfire: na gas- en houthaarden zijn nu ook elektrische haarden toegevoegd aan het assortiment. Dat maakte de ontwikkeling en introductie van de Kalfire E-one bijzonder, maar ook spannend. Het doel was om met een product te komen dat de elektrische haarden van Kalfire meteen op de kaart zou zetten.

De duurzame, hightech Kalfire E-one is uitgerust met unieke, innovatieve technieken waardoor het vuur in de haard ultra-realistisch voelt, oogt en klinkt. Deze nieuwe technieken zorgen voor een vuurervaring die de zintuigen prikkelt. De E-one is de meest realistische elektrische haard op dit moment. U ziet, hoort en voelt het vuur, wat zorgt voor optimale sfeer.

Deze ongeëvenaarde vuurbeleving wordt gecreëerd door alle elementen die samenkomen in de designhaard. Naast de technieken die ín de haard zitten, is het uiterlijk van de haard ook heel belangrijk. Het ontwerp van de Kalfire E-one moest tijdloos zijn maar toch vernieuwend, waardoor het past in ieder interieur. Een onderdeel van de haard dat de aandacht trekt, is de bodemplaat, waar de houtstammen op liggen. Toch is het niet gebruikelijk dat de focus op de bodemplaat ligt. CEO van Kalfire, Beijko van Melick zegt hierover: “Wanneer je de bestaande haarden bekijkt dan valt het op dat het design bepaald wordt door de vorm, de achterwand en de afwerking van de haard. Geen enkele haarden fabrikant heeft de focus gelegd op de bodem. Hiermee ontstond het idee om van de bodem een designstuk te maken. Zoals je vroeger bij opa en oma thuis een open haard had, waarop de houtstammen op een grof rooster lagen te branden.”

Voor het ontwerp van de bodemplaten zocht Kalfire de samenwerking met KesselsGranger DesignWorks. Het bedrijf kreeg de opdracht om iets te ontwerpen dat de identiteit en kwaliteit van Kalfire uitstraalt. Het ontwerp moest onderscheidend zijn maar toch subtiel, en tegelijkertijd elegantie uitstralen.

KesselsGranger wist de wensen van Kalfire perfect te vertalen naar een ontwerp dat de uitstraling van de designhaard naar een hoger niveau tilde. “We hebben eerst een moodboard gekregen waarop ze de uitgangspunten hadden gevisualiseerd. Vanuit het moodboard zijn ze gaan ontwerpen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een prachtig design waarin ook de bodem van de haard een eyecatcher is geworden.” Aldus Beijko van Melick. Het gietstuk van de speciaal ontworpen bodemplaat heeft een kenmerkend roostermotief, waarvan de verhoudingen zorgvuldig zijn ontwikkeld om een moderne en tijdloze uitstraling te creëren. Met dit ontwerp kan de designhaard een grote verscheidenheid aan interieurs sieren.

James Granger van KesselsGranger ziet deze nieuwste designontwikkeling als “een succesvolle samenwerking met Kalfire, twee Limburgse bedrijven die samen streven naar de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en kwaliteitsvolle producten die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van functie, esthetiek en gebruikservaring.”

Tijdens het designproces werden meerdere concepten gepresenteerd, inclusief de integratie van de nieuw “K”-branding van Kalfire.

De Kalfire ‘K’ is geïntegreerd in een karakteristieke munt die in de bodemplaat is ingelegd. De integratie van de branding is herkenbaar en subtiel, in lijn met de elegante uitstraling van de haard. Het idee hierachter was om een signatuur toe te voegen aan de designhaarden van Kalfire. Een kwaliteitsmerk dat onmiskenbaar Kalfire is, diepte toevoegt en het innovatieve karakter van Kalfire haarden weerspiegelt, zonder onnodige aandacht te trekken. Bovendien geeft het inlegwerk van een individuele munt extra flexibiliteit om in de toekomst bijvoorbeeld speciale edities te maken met exclusieve materiaalafwerkingen.

Denis Salamadin, Marketing Manager van Kalfire, onderstreept het belang van dit nieuwe ontwerp voor het merk Kalfire. “Voor elk merk of product is het van belang om anders te zijn en iets bijzonders te bieden aan de consument. Unieke elementen in een productontwerp versterken het merk en maken dat we ons kunnen onderscheiden van anderen. De Kalfire “K” munt en de nieuwe design bodemplaat die ontworpen zijn door KesselsGranger DesignWorks zorgen voor dit onderscheidend vermogen en benadrukken tegelijkertijd de karakteristieke kenmerken van Kalfire producten. Het elegante en subtiele design van deze elementen onderstrepen de kwaliteit van het merk en verhogen de merkbeleving.”

Het nieuwe design van de bodemplaat heeft zijn debuut gemaakt met de nieuwe baanbrekende Kalfire E-one. De Kalfire E-one is volledig elektrisch, gebruikt geen fossiele brandstoffen, stoot nul emissie uit en zorgt voor een ongeëvenaarde vuurbeleving.

KesselsGranger wist de wensen van Kalfire perfect te vertalen naar een ontwerp dat de uitstraling van de designhaard naar een hoger niveau tilde. Dit heeft geleid tot een prachtig design waarin ook de bodem van de haard een eyecatcher is geworden.

Kalfire BV

Impressie


KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België