TOP

Projecten | Grafisch | Livery Design

Waterbus

De Waterbus Rotterdam-Drechtsteden is een vorm van openbaar vervoer te water, die vaart tussen Rotterdam en Dordrecht, en binnen de regio Drechtsteden, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De verbinding wordt sinds 1 januari 2010 geëxploiteerd door Aquabus BV in opdracht van de OV-autoriteit Zuid-Holland en is een joint venture van Arriva en Koninklijke Doeksen BV.

Waterbus vaart met 13 schepen en doet dagelijks 21 haltes aan in de Drechtsteden en de regio Rotterdam. Inmiddels vervoert Waterbus met haar snelle schepen jaarlijks 1.9 miljoen passagiers en is daarmee in Nederland de grootste openbaarvervoerder over water. De belangrijkste opdrachtgevers van Waterbus zijn: de Provincie Zuid-Holland, de Drechtsteden, Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam.

KesselsGranger DesignWorks is verantwoordelijk voor het livery design van de veerboten.

Het livery design heeft een herkenbare uitstraling, met krachtige lijnen.

Sinds 2010 heeft KesselsGranger het livery ontworpen voor de volgende Waterbus veerboten:

Alblas (refit, 130 PAX)
Devel (refit, 130 PAX)
Drechtsteden 1 (100 PAX)
Merwedam (nieuwbouw, 200 PAX)
Piet Hein (refit, 155 PAX)
Rietbaan (refit, 130 PAX)
Schie (refit, 132 PAX)
Snoek (refit)
Vlij (refit, 132 PAX)
Wantij (refit, 130 PAX)
Witte de With (refit, 155 PAX)

Impressie


KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België